Tänk vad jag längtar efter Axa, så det är mysigt att åka och hälsa på henne. Idag fick valparna riktigt hundmat för första gången. Dom smaskade i sig alltihopa på några minuter. Dom står och sitter i matskålen, dom har inte riktigt lärt sig hur man gör än:)

 
Sen var vi te och gick på en prommis med dom stora hundarna, det tycker dom är härligt. Axa och Zinja (sorry Lizzen, hur kunde jag!) var ju tvungna att visa hur snygga och duktiga dom är.
Sist men inte minst så kommer en liten film från valparnas första dag ute i hundhagen. Dom tyckte nog att det var lite konstigt! Men efter en stund blev dom modigare och modigare. Den bruna lilla sötnosen gick snabbt igenom den lilla kattunneln som ligger i hagen.
 
 
VIsst är den lilla sovande valpen söt?
 
 


Så här kan det se ut  när man njuter av en liten sötnos, det är min dotter Jessica som gullar med den bruna lilla terven!Alla valparna har ätit badat och slurpat välling idag. 2 dl fick dom som gick åt i ett huj. Tänk att dom fattar nästan direkt hur man ska göra, även om dom flesta både står och sitter i skålen med välling.
valpar välling,
Igår var Jessica och jag och hälsade på Carin, Axa och valparna. Dom har ju blivit så stora och väldigt söta. Vi hjälpte Carin att klippa alla 144 klorna på valparna, det gick fort och lätt. Sen fick dom avmaskningsmedel också - stackarna. Sen var vi ute och tog en pommis med Axa och hennes mamma Soya. Mysigt! Nu sover alla valparna som stockar och vi åker hem!

 
 
 
 
 
Så när man har blivit så här stora så får man flytta ner i köket. Där är det lite mer liv och rörelse, och så kan  Axa gå ut och in lite hur hon vill. Men hon ber om att få hoppa in i valphagen varje gång med ett littet "moff" så Carin måste gå dit och säga varsågod. Hmm kanske inte så kul mitt i natten. Gumman hon är duktig och frågar om lov hon.
 


Är hon inte supersöt? Den lilla bruna flickan är fortfarande osåld, så är någon intresserad 
så hör av er till Kennel A-te-ell.Sötnos nummer 2. Vem kan motstå dessa ögon?


Sötnos nr 3. Det var dom som ville vara fotomodeller idag, dom andra sov nog :)
Nu är dom ju 19 dagar och springer omkring, så Axa börjar nog bli lite trött, dom är ju 8
stycken som busar omkring och vill äta hela dagarna. 
Terapihund, groenendael,

Nu är valparna 17 dagar och hur söta som helt. Titta på filmen och njut.

 


Best in Show i Detroit USA för några år sen. Visst är han vacker. Han ägs av Kennel Cichlas i Norge. 


Idag har Eva och Birgit faktiskt jobbat med Axa fast hon inte var på plats riktigt. Dom har kardat hennes ull så vi kan göra något av den någon gång.Eva och Flisa tränar på på olika tricks.Flisa får sköta all träning själv nu när Axa är mammaledig. . Det är på gott och ont tycker hon visst får hon  massor av uppmärksamhet och allt godis själv men man blir trött också. Helt slut faktiskt och stupar på mållinjen. Så det blir bra när Axa är tillbaks tror jag hon tänker. Lilla skruttan.

Det är iallafall mysigt att ligga i en biabädd för sig själv och vila lite när valparna börjar bli lite jobbiga.


Titta så söt jag är, nu ser jag hela världen oj vad spännande.

 

Nu blir det trängre och trängre under mammas mage. Börjar bli svårt att få plats. Tänk vad tiden går fort, i morgon blir valparna 2 veckor.


Nej det är nog ingen fara, men hon är ju van att kunna sitta på sin gamla puff eller på golvet och titta ut genom fönstret. Men ikväll ska jag åka och hälsa på henne, oj vad jag längar efter denna hund. Hoppas att hon blir glad, kanske är hon sur för att jag lämnat henne!

 
Det är skönt att vila lite på egen hand när man har blivit mamma. Då är Carins säng väldigt bra. Där har man uppsikt över valparna som ligger nere i valphagen. 
 
 


Valparna 9 dagar.
 
Idag blir det en bild på valparna själva. Axa har börjat umgås lite med folket nere på undervåningen i huset där hon bor. Axa har varit en väldigt bra Nanny förut också när hon inte haft egna valpar.

Det verkar inte som om det räcker med 8 valpar för Axa. Nu har hon börjat tillbringa lite tid med oss andra här nere och då kryper hon in i Honeys valphage och vill ta hand om dom också. Svansen snurrar som en propeller och hon bara njuter :-)

Så här ser Honeys valpar ut, dom är tre veckor snart och väldigt gulliga dom också, så det är inte så konstigt att hon pussa lite på dom också. Dom här två sötingarna söker nya hem. Gå in och titta på Teides kennel så kan ni läsa mer om valparna.

Så här stolt och fin ser Axa ut när hon sitter och har koll på sina småttningar. Hon är så stolt tror jag så att hon håller på att spricka.

 
Här ligger hela kullen och sover, mätta och belåtna.

 
Liten specialstudie på den söta lilla Terverensen, se så klorna växer på dom. Ser riktigt farliga ut!
 
 
Nu börjar valparna ligga lite här och där i valphagen. Det dröjer inte länge förrän dom börjar rusa runt och busa.
 
Här ser hon visst lite undrande ut, men valparna är inte långt borta. Visst är dom väl söta när dom ligger och sover i en liten hög :)

Terapihund,
 
Axa är en helt fantastisk mamma, hon tar hand om valparna väldigt väl. Det är väl tur att hon får vila lite nu, dom blir ju lite jobbigare om några veckor. Så länge dom ligger still och inte springer omkring som små ullbollar så är allt ganska lugnt. Mona
 
groenendael, groenendael, tervuren, terverens, kennel a-te-ell,


Fick låna den här bilden av en kompis som har Kennel Workaholic i Finland. Sötnosen heter Alonso "Dio". Så förhoppningsvis kommer hon att se ut ungefär så här fast hon inte har något vitt på bröstet och kommer kanske att bli lite mörkare. Finns intresse för denna lilla sötnos eller kanske någon svart så hör av er till Kennel A-Te-Ell och Carin.
 
 
Så här trött ser man ut när man är nybliven mamma. Blev visst tagen på "sängen" av fotografen.
Kram från Axa
Så här söta kan man vara när man är 2 dagar. Det är helt fantastiskt att det kan bli en brun liten plutt när alla andra är svarta. Gener är svåra att stoppa :).

Gener, Terapihund, groenendael, tervuren, terverens, kennel a-te-ell, valpar,
Så här stolt ser Axa ut idag när hon visar upp sina små pluppar. Alla valparna utom den bruna är sålda. Så om nån är sugen så är det bara att höra av sig. Mona

 

I går kväll fick Axa 8 st valpar. 5 killar och tre tjejer. Den sista tjejen var en brun vilket betyder att hon blir registrerad som en Tervuren - Terverens. Både Axa och Aras har det långt bak i släkten. Valparna skall heta på Bokstaven E. Det är valpköparna som får bestämma namnen, helst ska dom bestämma detta innan Carin skickar in valparna för registrering hos Svenska Kennelklubben vid 5 veckor ca. Hon var så duktig ploppade fram 8 valpar på 2 timmar. Mona