Ibland får Axa spelet eller kanske det inte bara är Axa? Husse är rätt bra på att busa han också!


Idag så var det tydligen dags att klippa klorna. Jessica är väldigt bra på det så jag passade på att ta mig en liten tupplur på kudden så länge. I början så tyckte jag inte att det var så kul, men nu så vet jag att det inte är så farligt. Dessutom brukar man ju få en belöning när man är klar.

So long!

Igår var vi på Ekehöjdens äldreboende där vi inte varit på flera veckor. Vi var efterlängtade och Axa skötte sig jättebra. Hon hämtade bollar och andra saker som de boende fick välja ut till henne. Hon hämtade pengar från golvet och fick köpa hundkex för dem. Hon fick en omgång med godisbrickan efter det att alla damerna hjälpts åt att fylla den. Så avslutade vi med en gosestund i soffan. Axa fick lägga sig i en dams knä och det var uppskattat. En stor kram och många klappar.

Idag har vi varit på skolan igen och träffat barnen. Axa var helt överenergisk av glädje. Hon kunde knappt hålla sig i skinnet så roligt var det att få träffa barnen. Vi gjorde kurragömma och barnen gömde sig tillsammans med Sofia från skolan. Axa fick springa lös och leta vilket hon gjorde med stor frenesi. Hon kom galopperande fram till gänget gömställe. Där fick hon sin slangbit och med den i munnen satte hon full fart tillbaka mot mig. Men då flög ett ilryck in i huvudet på henne. Hon kutade runt med sin trofé och ville inte komma när jag ropade på henne. Till slut fick jag säga till på skarpen att hon skulle stanna innan någon kom som skulle kunna bli påsprungen. Då kom hon lufsande med sitt byte och lämnade det till mig. På med koppel och ut för att visa var killarna gömt sig. Det fixade hon galant. Tur att de inte var vilsegångna på riktigt med an vilt lekande Axa som obekymrat kutade runt runt. De stackars vilsegångna hade väl undrat. Men kul var det tyckte både Axa och killarna med kurragömma.

 

Efter detta lugnade vi ner oss med godisbrickan. Axa tömde den på 1,45 min. idag och damen som egentligen jobbade som trädgårdsmästare men som blev så nyfiken på vad vi gjorde att hon frågade om hon fick titta på en stund var den som gissade närmast. Fast hon knappt visste vad Axa skulle göra. 

Idag sa vi också hej och tack till Sebastian som vi träffat flera veckor nu. Lite tråkigt tycker både Axa och jag. Men en stor kram fick Axa av Sebastian och vi önskade lycka till när han kommer tillbaka till sin gamla skola. 

Hej från Marie

Det här kortet på mig tog Carro, som är en så duktig hundfotograf. Vill du se mer av hennes kort så kan ni kika in på hennes hemsida. Där finns många fina kort på hennes egna hundar, samt på dom valparna hon har till salu just nu. Klicka in er på Kennel Callencos så kommer ni dit.

Min uppfödare Carin har också valpar till salu just nu. Dom hittar ni hos Kennel A-te-ell

So long!


Idag har jag fått vara med när Vårdhundskolan hade återträff. Olika vårdhundsteam både färdigutbildade och under utbildning har träffats från olika årskurser. Vi har fått information från Ingeborg Höök om det senaste som gäller för utbildningen. För min och min del gäller samma regler som när vi startade under men nästa hund jag utbildar kommer att få göra en annan typ av lämplighetstest och upplägget på utbildningen är lite annorlunda.

Konceptet utvecklas hela tiden och jag tyckte det lät som förändringar till det bättre. Man tittar mer på om hunden är social, kan möta andra hundar utan att hetsa upp sig. Man gör ett miljötest där hunden får gå balansgång och något händer mitt på banan. Hunden skall utan prut vilja gå balansen igen direkt efter och då händer inget konstigt. Hundarna skall också kunna följa med runt en bana där föraren endast får ha ett koppel som går isär för minsta ryck hunden gör. Detta är direkt utslagsgivande liksom social interaktion. Om hunden inte uppför sig i koppel och inte vill interagera med främmande person så blir den inte godkänd för utbildningen. Momenten är på tid och är klart mätbara vilket skall minska godtycke i bedömningen. Var och en som deltog berättade sedan om hur det går för dem med arbetet som vårdhundsteam. Det blev mycket träning i att vänta och vara lugn trots alla roliga hundkompisar som var med. Att gå i koppel på promenad med hundkompisar tyckte jag var konstigt. Jag trodde att det var som med mitt groenendaelgäng, så jag bara väntade på att få springa lös tillsammans med alla kompisar. Jag hoppade och for som stolla men Marie var hård. Efter ett tag lugnade jag ner mig och gick bättre i kopplet.


Här är jag Karin och hennes cockerspaniel Docken.

Men på det stora hela har jag skött mig bra under dagen och det var bra träning för mig att ta det lugnt, att inte alltid förvänta mig full aktivitet.

Lite fick jag dock jobba då Frösunda gruppboende var i parken och råkade sätta sig intill oss. Det kom fram en dam i rullstol tillsammans med en anhörig och var nyfikna på oss. Jag frågade om hon ville hälsa på en hund och det ville hon. Hon ville också gärna prova på att göra något tillsammans med hunden och då fick Axa hämta lite saker och ge henne. Gissa om jag blev glad över att äntligen få göra något mer än ta det lugnt.


Igår åkte vi till Carin min uppfödare på kennel A-te-ell det var jättemysigt massa hundar och mycket prat. Matte jag och Oxi sov över där så vi fick umgås mycket. Vi hade jättekul alla kompisarna. Tänk vad kul en blivande vårdhund kan ha det :)

Här är min syster Cleo, visst är hon stilig och gosig.
Här är Roffe en riktigt charmig terrier.


Och här är värsta bästa kompisen Grazia, hon är sååååå gullig.Hej alla kompisar. I går var jag och Marie på Alviksstrandsskolan och träffade läkare och personal  från Astrid Lindgrens barnsjukhus. Vi skulle visa vad duktig jag är när jag jobbar med barnen. Som vårdhund måste man kunna jobba även med busiga och gulliga barn. Barnen gjorde en agilitybana som jag skulle springa och hoppa igenom. Sen skulle jag hämta och lämna saker till barnen. Efter det skulle jag lägga tillbaka alla sakerna i korgen. Men jag fattade inte riktigt att alla sakerna skulle ligga kvar. Så ja la tillbaka en sak, och hämtade den andra som jag sprang med till pojken. Och så håll jag på tills han sa till mig att alla sakerna skulle ligga kvar, då fick vi applåder.

Sen skulle jag visa hur jag jobbar med mitt pussel. Barnen lägger godisbitar under och sen ska jag klura ut hur jag får bort dom så att jag kommer åt godiset. Jag fick sitta ner och vänta på att få klartecken. Sen kom pojken på att han skulle hämta nåt, så jag satt där och väntade och väntade. Sen kom han ätligen tillbaka och sa varsegod. Snabbt som en iller jobbade jag och fick tag på alla godisarna i ett huj. Det är faktiskt inte så svårt, och jag har ju gjort det förut så det var en lätt uppgift.

Jag tror att Marie och jag lyckades visa hur kul vi har barnen jag. Så jag hoppas att det finns fler barn som vill busa och jobba med den blivande vårdhunden.

 

 Idag har Axa varit och hälsat på i Mickes nya lägenhet, då blev dom ju tvungna att busa lite.


I går var min syster Amiga och hälsade på. Det var jättelänge sen jag träffade henne så jag tyckte verkligen att det var roligt. Vi sprang och sprang och sprang, och det var jättekul. Sen blev vi så trötta som ni kan se på bilden. Men det var verkligen kul att hon kom så att vi fick busa lite.


I dag har Marie jag och Birgit varit i Västerhaninge och tränat med vår instruktör. Det var spännande och jobbigt. Jag blev så glad när jag fick se Birgit för det var ju några veckor sedan jag såg henne. Nu är jag hemma igen och sitter i fönstret och tittar på grannens nya katt. Den verkar vara spännande. Tänk om jag fick springa efter den - det skulle vara kul.Tänk vad roligt man kan ha på hundkalas. Vi var jättemånga hundar och mattar som var bjudna till Injas 10 års kalas. Inja är hunden längst till vänster. Vi busade och lekte, och skällde alldeles för mycket. Så ibland fick vi skäll också. Fint väder var det också så man blev väldigt varm mellan varven. Nu ligger jag här och är alldeles utslagen, kommer nog sova gott hela natten. Tack Sussi för ett mysigt kalas.


Jag har fått en ny arbetskamrat som heter Mille. Han är 9 månader och är en Labrador. Han är jättesnäll, men jag undrar just om han skall jobba med mina kompisar hela tiden. Då kan ju jag bli avundsjuk. Nej då jag skojar bara. Det är roligt att vi är flera.Så här fint kan jag sitta och titta på mina arbetskompisar, då brukar jag få lite belöning :)