I dag har jag varit på födelsedagskalas hos Honey som fyllde ett år. Det var en massa hundar där som jag kunde busa med, jättekul. Sussie som är Honeys matte hade bakat massa kakor och tårta, men det var bara för människovalpar. Men det gjorde inget vi hade så roligt så.

Min mamma Soya

I morse var vi ute i Ågesta och promenerade med Nikki och Annika. Sen åkte vi hem och då kom Carin med alla hundarna. Min mamma Soya min syster Cleo, Honey och Grazia. Tänk vad kul det är att ha så många kompisar, det behöver man när man ska bli vårdhund. Sen kom Carro och Madde med Virus, Pacha, och Bizzi som skulle bli parad av Virus. Hmmm men sånt vet jag inte så mycket om ännu jag är ju så ung :)
Det här är min syster Cleo visst är hon gullig:)

I oktober 2010 gjordes detta reportage om den blivande vårdhunden Axa och vårdhundsföraren Marie på Resursteamet. 


Bildtext: Arbetsterapeuten Marie Lindström med vallhunden Axa. Text och foto: Sven Rosell

Hunden öppnar för sociala kontakter och aktiviteter. Inte minst för dem som har tvingats lämna ifrån sig sina hundar efter en hjärnskada blir vårdhundens närvaro en källa till glädje. Det säger arbetsterapeuten Marie Lindström på Resursteamet i Nacka.

Här kan ni läsa hela artikeln i Arbetsterapeuternas tidningJag fick ju träffa så många nya kompisar. Alla var väldigt snälla och tyckte att jag var en väldigt duktig blivande vårdhund. Det är ju väldigt roligt att man får så mycket beröm. Jag var så glad så att jag nästan pussade på alla jag mötte. Mia ser nästan förskräckt ut, men hon var nog inte så van att få så många pussar.I kväll har jag varit med Birgit och Marie på en föreläsning på Assistantföretaget Sirius. Birgit har berättat om sitt liv och hur det är att arbeta med Vårdhund på Resursteamet. Hon berättar att hon har gjort mycket stora framsteg med bl a sin självkänsla.Marie och Birgit visade också en del saker som jag har lärt mig under min tid på Resursteamet som vårdhunds- elev. Jag lämnade och hämtade saker. Fick vara bredvid rullstolarna, ligga, sitta, stå snurra mm.
Här är ser jag väl lite gullig ut?Jag träffade en massa nya kompisar ikväll, här är jag och Tommy, en mysig kille som jag gillade. Jag fick hoppa upp med tassarna i hans knä, hitta godis i Tommys hand mm.Sen träffade jag en jättegullig tjej som hette Kicki hon hade konstigt nog en massa godis till mig :)

I går var vi vid Hellasgården och tränade massor av saker. Höger och vänster sida om rullstol. Sitt, stå ligg samt backa. Jag kan minsann ganska hyfsat backa in och sätta mig vid en rulle. Snacka om fickparkering. Lite snett blir det ibland men det tar sig. 

Sen tränade vi framåtsändande mellan Birgit, Elisabeth, Johan och Kerstin. Jag sprang snabbt mellan mina kompisar och jag klarade att springa till rätt person som man skickade mig till. Kul var det att få springa. Jag tränade också på att hämta föremål. Jag klarade tre olika som låg ute tillsammans och hämtade rätt varje gång Elisabeth sa vad jag skulle hämta. 

Jag funderar också på att lära mig köra permobil och frågade Elisabeth om hon kan lära mig. Den var mysig att sitta på, varmt på fällen och lite högt upp.

Vi ses i morgon kväll då vi skall till assistentbolaget Sirius-Humanum och berätta samt visa vad en vårdhund är. Det är Birgit som ordnat detta för oss. Så jag skriver mer i kväll och berättar om detta.

I helgen som var åkte matte och husse till Hedemora. Dom skulle på maskerad. Ni kan själva se hur dom såg ut. Tur att jag inte träffade dom, för jag hade nog tyckt att dom såg väldigt konstiga ut.
Matte hade klätt ut sig till Pocahontas, och husse var en av två Blues Brothers.

Jag och Oxi fick vara hos vår reservmatte och husse, Jenny och Christer. Det var ju jättemysigt. Jag och Oxi fick ligga i sängen hela nätterna. Oxi låg där nere och jag låg på kudden. Jenny fick inte riktigt plats så hon fick krypa ner hos Christer. Hmmmm tokigt. Så kan det vara för en blivande vårdhund en rolig och kul helg.

Tack gulliga Jenny och Christer för att vi fick vara hos er.
Puss på er!


Årets bästa Belgare 2010 är en tävling om vem som fått flest poäng på utställningar under året. Och tänk jag kom på 2:a plats med 118 poäng. Så nu är jag riktigt stolt, lilla ja. Ja man måste väl vara lite snygg också då, när man ska bli vårdhund.I dag är det strålande sol och hur mysigt som helst ute. Matte jag och Oxi gick en lång promenad i skogen i morse. Man kan springa och hoppa hur mycket som helst om man heter Axa. Om man heter Oxi så går hon gärna bakom matte när vi är i skoge. Jag tror att hon är lite lat, så hon låter matte trampa upp spåren först så blir det lättare för henne att gå sen. Men hon är ju lite gammal så det är ju bara bra.

Sen gick vi hem och jag fick busa lite med min älskade boll. Jag tycker att det är så kul att springa efter den. Men jag får bara hålla på en liten stund, för annars blir jag för snurrig säger matte. Och ska man nu bli vårdhund så måste man göra som matte säger.

Vi hörs


Det är ju så jättekul att busa i snön. Matte slänger ut en liten boll, och sen får jag leta i evigheter. Den lilla bolluslingen smiter ner i snön, så att jag nästan inte kan hitta den. Men titta nu ser jag den igen. Nu är det bäst att smyga så att den inte smiter igen. Man måste vara duktig på att leta och man ska bli vårdhund.Men Oxi tycker det är bäst att sitta på trappen och titta på. Jag tror att hon glömt vad kul det är att leka med bollar.
Brev från Marie:

Vi var på Vårdhundskolan i Eskilstuna en fredag för två veckor sen. Där hade vi ett pass på 2 timmar med elever på Vårdhundskolan. Vi presenterade Resursteamet och oss själva. Elisabeth och Birgit berättade om hur det varit på Resursteamet och vad de gör där när dom jobbar i hundgruppen. Träningen med Axa har haft och har stor betydelse för deras eget välbefinnande. Särskilt lyfter de fram hur roligt det är att komma ut till de äldre på olika boenden och sprida glädje med Axa.Jag tror det var uppskattat med vår presentation. Det är inte så många som jobbar med hund inom daglig verksamhet, de flesta finns inom just äldreomsorgen. I alla fall så blev det uppskattat att få ta del av hur Elisabeth och Birgit jobbar med Axa. Elisabeth fick fart på några av deltagarna med hundpusslet och Birgit visade hur fint Axa kan hälsa.


Här håller personalen på att ladda mitt Hundpussel


Och här är jag i full gång med att lösa problemet.
(Men dom vet inte att jag fixar det här på 2 sekunder.......hihi