Här kan ni se hur det såg ut! Det var väldigt varm och skönt, nästan för varmt för att skutta omkring i skogen tyckte husse som gick med mig. Matte har ju brutit benet så det fick bli en standin. Men jag gillar ju husse också så det var ingen fara! Rolig och spännande var det i alla fallMan tror ju att man kan ligga och ta igen sig lite i soffan idag när det är Långfredag, men nej inte då. Rätt var det var så dök Påskälgen upp. Det är en liten busig älg som jagar mig ibland. Men nu när jag har vant mig vid hans besök så bryr jag mig inte så mycket. Men det är ganska kul att busa lite med honom iaf. Om jag biter lite på honom så kanske han håller sig lugn.


Idag har jag varit ute på tomten för första gången på länge. Det var ju så mysigt även om hela tomten är full av skräp och lera. Men det var ju så mysigt att få springa runt lite och leta efter bollen. Matte var med och satt och solade sig lite medan jag fick hämta bollen om och om igen.


Idag har vi varit på Utställning i Västerås. Det gick bra jag blev bästa tik och fick CK. Det var roligt men jobbigt. Så nu är vi hemma igen och jag ligger under soffan och sover.Men det har varit en mysig dag med Carin, Sussi och Annika och alla dom andra hundarna. Tristan en snygg kille blev Bäst i rasen trots att han bara är 9 månader. Han var jättetrevlig och gullig på alla sätt.

Här nere ser ni ett kort på honom.
Dom här korten tog Lizz Genborn igår när hon var ute på stan, dom är ljuvliga. Jag satte ihop det till ett litet bildspel. Tänka att Zinja som hunden heter inte åt upp råttan! Hon är allt bra duktig hon.Idag när jag kom till Alviksstrandsskolan så var det en annan hund där och skulle jobba med mina kompisar. Det tyckte jag var lite konstigt. Jag trodde ju att det var bara mina "kompisar":) Men det var tydligen just det jag skulle lära mig, att det kunde vara fler hundar samtidigt som jobbar. Så efter en stund så fattade jag galoppen och tyckte att det var riktigt roligt. Det är sånt man måste lära sig när man ska bli vårdhund.Här turas vi om att pussa på Johan.


Här är jag Axa med "pinnen" Mums-Mums

Idag har vi varit ute och hälsat på hos Kennel Atefas där Carin min uppfödare är hundvakt denna vecka. Dom har Faraohundar och Dvärg Pincher. Det var lite konstiga hundar tycker jag, men efter ett tag så vande jag mig.Så sen var dom inte så konstiga längre :) Eftersom matte har brutit benet så var det skönt för henne att komma ut ett tag. Så vad gör man inte, man får helt enkel offra sig.


Här var en av Faraohundarna som jag träffade.


Idag har det varit öppet hus i våra nya Resursteamslokaler i Liljeholmen, Katrinebergsv 6. Det kom väldigt många och var väldigt nyfikna på att se dom fina lokalerna och ta del av alla våra olika verksamheter.Axa och jag hade konferensrummet i Liljeholmens RT till vårt förfogande för att visa hur man kan jobba med en vårdhund på Resursteamet.

Utrymmet behövdes då det kom många besökare. Bland annat 15 personer från Alma folkhögskola. Axa hade föreställning med alla och jag upplevde att alla uppskattade att få träffa Axa. Kasta prick och Axa hämtade bollar till var och en, hälsa sunt på alla samt lite talträning med hund, hämta bollen, sitt, tack och så vidare med olika ord till Axa.
Vidare träffade vi två unga personer från Resursteamet i Lijeholmen som på sitt respektive vis var intresserade av hund.

Vi träffade också Maja från Frösunda gruppboende som var intresserad av hur man kan använda en Vårdhund. Maja har själv haft en groendahl och tyckte därför det var lite extra intressant med Axa.
Jag passade på att tipsa om den studiecirkel vi i samarbete med Vuxenskolan har. ”kommunikation via hund”. Denna skulle passa både Alma och Frösunda gruppboende. Båda var också väldigt intresserade av att vi kom på ett provapåbesök så kanske det då också blir en cirkel.Detta var några av alla de vi mötte i torsdags och hade trevligt tillsammans med.

Hej från Marie och Axa.
Bo Ericsson, tidigare överläkare på Astrid Lindgrens barnsjukhus kom och berättade om vad han ser som de viktigaste ingredienserna i en god rehabilitering. Resursteamskören kom och sjöng. Mankunde också prova på dom olika aktiviteter såsom Quigong och boule, njuta av härlig massagefotölj, testa musikstudion, konstutställning av Per Nilsson, jobbfokus mm.Bilden är från Sabbatsbergsbyn, Bibbi som skall kasta boll.


Axa har varit på Sabbatsbergsbyn ett par gånger denna månad och sköter sig som vanligt bra. Vi hade kafferepstema senast och då bar hon alla fina blommiga kaffekoppar i porslin i sin klövjeväska och hennes killkollega Kasper bar avecken till kaffet i sin. Jag hade också tagit med lilla Zaga för att se hur hon klarade en sådan här tillställning. Zaga och Kasper blev genast polare och när väl klövjeväskan kommit av Kaspers rygg la han sig på mattan och gosade med Zaga helt bortkopplade från omvärlden. Men inte Axa inte, hon var där för att sköta sitt jobb. Hon gick runt och hälsade på alla i rummet och vid ett par tillfällen vände hon sig till sina hundkompisar och sa vov, skärp er vi är här för att jobba tolkade jag det som.

Men även den blivande vårdhunden Axa har sina små hyss. Vid kaffet så råkade Kasper komma för nära en kaka som hon spanat in och då fick han säg en liten utskällning minsann. Inte helt ok när man är en väluppfostrad vårdhund men kakan var säkert väldigt god och värd att vaktas. det blev ingen kaka till Axa utan i stället ett beslut om att hon skulle lägga sig och vänta och inte tigga kakor.

Idag har vi jobbat med skolbarnen och hon sköter sig så fint med dem. Lyssnar på dem och följer dem. Axa har också träffat labben Millie idag, de har jobbat tillsammans i en grupp i Alvik på f.m. Millie var först läskig när Axa fick syn på henne. Ett dovt morr minsann men detta föranledde bara att Jag sa åt henne att lägga sig och vänta så jag kunde hälsa på Millie. Lite svårt för Axa att ligga kvar men ack så bra träning. Jag tränar henne mycket just nu på att ligga eller sitta och vänta då hon måste vara pålitlig i detta.

Väl ute på terassen de har i Alvik fick de hälsa lösa på varandra då där är inhängnat. Det blev mycket lek, jaktlek och lite brottning. Att jaga varandra gillar Axa, särskilt så hon får bestämma vart jakten skall ta vägen. Att brottas är däremot inte Axas grej lika mycket. Millie är stark och delar ut riktiga tacklingar och då fräste Axa ifrån. 
Axa blev också lite avis då Millie fick jobba och inte hon. När det så blev hennes tur var hon noga med att Millie skulle se vad hon gjorde. Konkurrens skapar motivation. Förutom att Axa tyckte att Millie skulle fostras när hon blev för vild så jobbade de bra ihop. Axa med en flicka och Millie med Johan. Agilitybanan gjorde Axa helt lös tillsammans med flickan fast Millie satt bredvid och kikade på. Ett försök att smita till Millie från Axa men hon vände genast till flickan då hon ropade. Axa hade en jättefin kontakt med henne då de jobbade. Överlag får jag säga att jag faktiskt förundras över hur väl hon förstår att hon skall uppmärksamma alla hon träffar och jobbar med. Visst är det personlig vinning för belöning som är en morot men det finns något mer också. Hon är inte alls intresserad av personer vi bara träffar och som vill hälsa på henne. Här är Berit med Axa i knät på Sabbatsbergsbyn.