Jag och Oxi tog oss en liten sväng på Ågesta fälten på morgonen, matte fick faktiskt följa med. Det var så härligt och springa i gräset när det knastrar. Sen skulle jag iväg och jobba. Så vi hann inte springa mer än 45 minuter. Men jag blev nog lite trött ändå.

Liten rapport från jobbet idag

Marie skriver:

Det blir alltid succé när Axa lägger hakan i knäet på någon och tittar i ögonen. Man blir berörd direkt. Hon har också haft skoj med bollen. Det var många gamla idag som var med och de satt runt om i soffor och fotöljer så lämpligt att vi kunde ha kast med boll mellan oss. Då någon tappade bollen var Axa naturligtvis snabbt där. Hon tog bollen och gav den till någon som åter kastade den. En liten egen rolig grej som hon tog sig till med var då en herre lite för länge enligt Axa skulle välja vem han skulle kasta bollen till. Då tog Axa resolut tillbaka bollen från honom och gav den till Elisabeth. Leken måste fortgå tyckte Axa. Allmänt skratt utbröt över hennes tilltag.

I morgon skall Axa träffa en av våra skolelever. En flicka på 14 år tror jag det är. Jag får berätta mer efter mötet. För en gång skull skall hon inte jobba med ett helt gäng utan bara en person. Det skall bli intressant att vara med om.
Hej från Marie


Tänk vad mysigt vi hade det i skogen idag, snö, snö, snö. Det var ju jättelänge sen jag och Oxi fick busa i snön. Toppenmysigt, vi sprang runt och runt och nosade och nosade. Hoppas att det kommer jättemycket mera, för i morgon ska jag gå på sökkursen igen. Ohh vad jag tycker att det är kul. Jag vill hälsa till alla som går på mina båda kurser, ni är verkligen toppen allihopa. Puss på er!


Marie säger att jag sköter mina lektioner bra. Här tränar Elisabeth och
Birgit mig att ligga kvar med hakan i känet så att man kan klappa mig på huvudet.

 
I dag var Oxi och jag med matte i skogen. Hon sprang omkring och gömde saker i skogen som jag skulle leta reda på. Det verkade som om hon trodde att jag skulle tycka att det var svårt, men mig lurade hon inte. Jag hittade alla sakerna som hon hade gömt :)

På kvällen var vi nere på klubben och tränade med våra kompisar från kursen. Det gick jättebra. Vi var åtta hundar som tränade platsliggning, vi låg alla jätteduktigt i 3 minuter. Vi tränade också lite apport, fotgående, budföring, hopp och inkallning. Matte sa att jag var jätteduktig idag. Nu ska jag sova, gonatt alla kompisar.
I helgen har vi varit på sökkurs ute på SSBK, det var jätteroligt. Vi var 8 hundar med hussar och mattar.
Här ser ni ett litet smakprov på dom första dagarna, när jag fick prova på hur man gör. Vi har varit ute både lördag och söndag, och vädret har varit kanoooon!
Här är ett par av mina kurskompisar.


Så här fina är jag och Marie, när vi har varit på äldreboendet Ekehöjden. Där är vi 1 gång i veckan, alla pensionärerna blir så glada när vi kommer. Vi busar och jag gör lite konster, sen får jag mycket godis så jag tycker att det är toppen :)


I måndags hade jag min första lektion med instruktör Petra i Västerhaninge

Jag skötte mig bra och Petra tyckte att jag var duktig. Vi skall nu träna på att klara koppelföringen samt att bli riktigt duktig på att hälsa med hakan i knäet med ögonkontakt. Lite skrammel skall Axa också utsättas för. Här kan ni läsa vad jag kommer att lära mig under utbildningen.

Detta är de tre första veckornas träning. Vi har blivit lovade ett tjänstetecken från Vårdhundskolan som det står vårdhundselev på. Det blir bra att ha så det syns att jag är under utbildning.


Inger, Anna, TinTin, Eva, jag och matte.

Idag har vi varit med mattes handbollskompisar på en vandring på en liten del av Sörmlandsleden. Vi gick 1,6 mil, alltså människrona. Men jag och min kompis TinTin gick "sprang" säkert tre gånger så långt. Det var väldigt mysigt att springa och hoppa i skogen, 4,5 timmar tog det. Så nu är jag inte så kaxig, alltså väldigt trött.


Här är jag och min kompis TinTin.


Här är jag och Anna, när vi tar en liten fikapaus.


Fotot har jag lånat från kennel A-Te-Ell

Carzy har ju nu flyttat till ett eget hem. Där har hon fått en ny "bror", han är jättestor men det bryr sig inte Crazy om. Dom har jättekul tillsammans och det är ju det som är så mysigt. Det ska bli kul att följa hennes resa till att bli vuxen.Jag har varit på jobbet tre gånger denna vecka. Det har varit hundgrupper och äldreboendebesök, jättekul med många gulliga tanter och farbröder. Sen har vi varit på min Brukshundskurs, det är bara en gång kvar nu. Tänk vad många saker jag har lärt mig. Efter den kursen så börjar jag på en Sök-kurs, det ska bli väldigt spännande och se om jag kan hitta några människor i skogen. Jag berättar mer sen! Hej för idag