Söndagar brukar vara en dag fylld med olika aktiviteter, men i dag har vi tagit det lugnt. Jag var jättetrött i morse, men det var nog sviter efter midsommarhelgen då var jag på tårna hela dagarna så det är inte så konstigt.

Nu på kvällskvisten har matte och jag varit ute och cyklat i en hel timme. På tillbakavägen kom en snygg hanhund springande och hoppade på mig när jag sprang som bäst bredvid cykeln. Han hade rymt från sin matte och tyckte att det var roligare och leka med mig. Jag blev lite sur på honom först, men sen så tyckte jag att han var riktigt kul. Efter fem minuter kom hans matte galopperande och såg helt livrädd ut. Men jag sa att det var ingen fara, då blev hon lite gladare. Sen bad hon oss om ursäkt och tog sin lilla rymmarhund och gick.

När jag kom hem igen så blev jag tvungen att leka lite med min boll, den gillar jag ju hur mycket som helst men nu blir det till att ligga på altanen och slappa resten av kvällen.

Nu kanske vi inte hörs förräns på torsdag, jag ska på lite semester ute i skärgården. Voff på er alla!

Morgonen började med promenad och plockning av blommor som vi skulle ha i midsommarstången.
I år har vi varit på Ljusterö och firat midsommar. Vi var självklart nere på ängen och tittade på dansen, med alla glada barn och dom små grodorna.Här är jag i midsommarskrud, men jag tycker kanske att kransen blev lite stor, känns nästan som om man skulle drunkna.Man blir faktiskt lite trött av allt dansande och springande, så jag fick vila en stund i husses knä, även om jag kanske är lite för stor för att göra det nu för tiden :)Oxi vara duktig och tog Midsommardoppet flera gånger, själv tycker jag att det räcker med att gå i och bad fötterna, kanske lite badkruka över mig. Men jag ska öva jag lovar så att jag blir lite modigare.För första gången i mitt liv så har jag sett får, dom var väldigt spännande att titta på. Jag ville aldrig gå därifrån. Tänk om man kunde få valla dom lite, kanske skulle jag kunna det. Jag får nog lov att prova någon dag.Idag har det varit sommaravslutning, med tipspromenad. Jag har burit min väska med saft kakor, muggar och kaffe. Det var jag Marie, Birgit och Tord och min bästa vän Jack.Vi gick ner till Sickla sjö o hade tipspromenaden, det var så mysigt men väldigt varmt.Det är så mysigt att vara i knät på Tord, han blir så glad. Ibland så får jag godis också.

 
 


Dagen började med morgonmöte på jobbet. Då gäller det att vila sig i form. Som tur var så behövde jag inte anstränga mig så mycket just då :)När jag kom hem så åkte matte, Oxi och jag till Ågesta ängar och träffade min syster Amiga. Det är alltid kul att träffa henne och springa och busa lite. Det är välbehövligt efter en hel dags arbete.Som tur var så hann jag gå och lulla lite i gräset också, det är ju så mysigt. Mycket att lukta på och såå mysigt. Nu är jag hemma igen och ska gå och sova. Natti natti vi hörs i morrn!Idag lanserar Resursteamet en ny hemsida! På den nya hemsidan kan du läsa om Resursteamets verksamhet, läsa om vilka som jobbar där, samt även dagligen kunna läsa bloggar från alla vi som är en del av Resursteamet.

Till Resursteamets hemsida

Jag har varit med Marie på pensionärshemmet, och busat med alla gulliga tanter och farbröder. Träffade också en kul kille som hade en boll som jag inte riktigt kunde låta bli. Vi hade också en  journalist från tidskriften Arbetsterapeuten som är med och gör ett repotage.

http://www.fsa.akademikerhuset.se/Tidskriften/2010---nummer/TA-nr-6/Hunden-aktiverar-och-sprider-gladje/#s Då är det dags för husse och mig att åka till jobbet. Jag och Marie har varit med hundgruppen på Resursteamet nästan hela dagen. Det har varit mycket jobb, men kul jobb. Halv fyra vinglade jag in till husse och svimmade på golvet. Sov en timme, vaknade och hoppade upp i knät på husse och talade om att det var dags att åka hem.När jag kom hem blev det en prommis med matte, vi gick Enskede runt och bara tog det lugnt. På tillbakavägen så hittade matte fina blommor i en port, så jag fick agera modell där idag. Sen kom Carin, Easy, Grazia och Soya hälsade på, så nu har jag lekt så att jag är riktigt trött. Vi hörs i morrn!Idag på eftermiddagen har matte och jag klippt gräset, eller rättare sagt jag har letat boll. Det är en jättekul lek jag och matte har. Jag får sitta ner och blunda, sen slänger matte bollen (en tennisboll) in i buskarna och sen säger hon leta. Sen klipper hon vidare och jag letar. Mitt rekord i dag var 2 minuter ihärdigt letande innan jag hittade bollen. Sen gjorde vi om samma sak 20 gånger och jag är väldigt uthållig i mitt letande tycker matte.


Så här nöjd ser jag ut när jag hittat bollen ::) Nu är det tajm för en liten napp! Vi hörs!


Idag har vi på handbollsturneringen Eken Cup på gubbängsfältet. Det var jättemycket folk och framförallt "BOLLAR". Det är det bästa jag vet och hur skall man kunna vara en lugn hund när det hoppar bollar överallt, hmmm det var riktigt svårt. Eller rättare sagt det gick inte alls. Men nu är jag hemma igen och är väldigt trött.


Idag är den en stor dag här i Stockholm, bröllopsyra, det verkar som om hela stan har blivit tokig. Men vi var ute på en härlig morgonpromenad. Vi har äntligen fått tillbaka våran Margaretapark. Det har varit ett stor cirkustält i  parken. där det har varit teater. Det är ju kul iof men vi är jätteglada nu när vi kan använda parken att springa och busa i som vi brukar. Nu ska matte kolla bröllopet och vi ska nog passa på att vila lite. Vi hörs!

Här är alla trötta kompisar, efter det att vi har sprungit och haft kul.
Från Vänster Oxi, Pascha, Amiga, Grazia, Axa, Eazy och Soya.

Vi hade verkligen tur med vädret, för när vi klev in i bilarna igen så bröt blixt, dunder och hagel ut. Men som sagt vi hade tur som kklarade oss från ovädret. Nu skiner solen igen, och hundarna sover.I går var matte ute på Grinda i Stockholms skärgård med sitt jobb. Jag fick inte följa med......
Men så är det väl, att jag inte alltid kan få följa med även om jag inte förstår varför. Men dom hade i alla fall hur mysigt som helst, med sol och varma vindar. Matte kom inte hem förräns kl 23.00, och då var jag nästan som lite sur. Men jag blev i alla fall glad efter en liten stund.Tänkte kanske att ni ville se hur det ser ut utanför mitt jobb, kanske inte så kul att titta på utanför, men på insidan är det kul värre. Vi hörs!
I kväll har vi, jag matte Nicki och Annika varit på Ågesta och tränat lite. Det var jättekul, först fick vi gå lite i skogen och leka, men sen blev det allvar. :) Platsliggning och hopp, inkallning och fotgående. Jag var lite busig, men när matte höjde rösten lite så blev jag ju tvungen att skärpa mig lite. Matte träffade Amiga också, min syster som går Agillity kurs. Men jag fick sitta i bilen och vänta, annars hade jag nog stör henne. Här är Annika och Nicki som övar platsliggning, undrar vem som övar med vem :)Jag hade också tid att ligga still en liten stund, tror eller ej.

Natti natti hörs i morgon.


I morse var jag ute på en mysig prommis med Oxi, hon är så gullig. Men jag tror att hon tycker att jag är lite busig när vi är ute och går. Hon vill mest lukta på blommorna, (som han den där stora tjuren Ferdinand brukar säga) medan jag vill springa omkring och titta lite här och där. Sen när mnatte går till jobbet skall vi vara hemma med Micke, och vila lite ifrån alla aktiviteter. När matte kommer hem på eftermiddagen så händer det säkert nåt kul igen. Vi hörs! 

Idag har jag varit på jobbet igen, kul värre. Jag har träffat Elisabeth och vi har varit ute och promenerat, det var jättemysigt. Hon är så snäll och jag tycker om henne jättemycket. Sen kom Jenny och hämtade mig och Husse på jobbet.När jag kom hem fick jag mat och sen skulle matte och jag ut och cykla. Vi cyklade runt Skogskyrkogården, det tog nästan 1 timme. Jag har blivit så duktig säger matte, vi tränade på att springa höger och springa vänster. Det börjar jag fatta nu. Det var ganska varmt så vi stannade flera gånger och så fick jag dricka vatten, det finns många stora vattenkar på kyrkogården. Det är bra för då kan man få dricka när man har sprungit och blivit jättetörstig. Nu är vi hemma igen så nu ska jag sova en stund. Vi hörs snart igen!


I Avesta mötte jag matte som kom från Hedemora, det var ju jättekul. Vi busade ett tag sen var det dax för mig att gå in i ringen. Carin var med mig och det kändes skönt. Domaren var en snäll man som sa att jag hade en glad svans, vad han nu menade med det. Det gick i alla fall ganska bra för mig som sagt, 3:a bästa tik med CK.

Så här löd kritiken:

"Mycket god typ. Komplett saxbett. Feminint huvud. Något fallande skalle mot nosryggen. Behöver mer stop. Bra hals. Stark rygg. Något lång. Bra bröstkorg. Bra vinklar. Mediumkraftig benstomme. Bra pälskvalitét. Bra rörelser. Något lösa armbågar. Glad svans."

Domare: Norman Deschuymere, Belgien.

"


Det är faktiskt ganska intressant och sitta och titta på hur dom andra gör, alltid lär man sig nåt.Nu är jag ganska trött och vill helst sova, men man kan ju inte slappna av ännu, man vet ju aldrig det kan ju hända nåt mer kul. Sen tog matte tog med mig på en liten shoppingrunda, jag fick 5 st nya pipleksaker och en tygbur som jag kan ha när vi är på utställningar. Sen var det dags att åka hem till Stockholm igen. Det var mysigt att ligga i bilen och sova några timmar.

Nu har jag precis varit och hämtat min Oxi, jag blev så glad när jag fick syn på henne så jag kissade på mig........ Tokigt!Här är alla mina kompisar: Eazy, Oxi, Pascha, mamma Soya jag och Gracia :)

Nu på kvällen så har vi varit nere på Gubbängsfältet och träffat Carin och alla hundarna. Hon var på ringträning med Easy inför söndagens utställning. Se skulle jag och Oxi få följa med Carin hem och vara där över helgen. Matte och Husse skall åka till Hedemora på studentmottagning.

Jenny kommer och hämtar Oxi i morgon hos Carin, men jag ska stanna till söndag för då skall jag få åka på utställning i Avesta. Det ska bli kul. Jag skriver mer sen och berättar hur det går.Idag har jag varit med Jessica när hon hade avslutning på sin hoppgrupp. Det var kul men dom är väldigt stora och läskiga dom där hästarna. Jag hittade massor av godis på marken som man kunde äta. Mums

Här ska ni få se en film som matte filmade när Jessica red på dom där jättestora hästarna.I morse åkte matte till Danmark, med sitt jobb. Hon kommer hem i kväll igen, så det är bra. Så här såg det ut på Arla Foods nya kontor i Viby där matte var. Dom har kossor inomhus, det var väl lite konstigt. Här i Sverige går alla kor ute när det är sommar!

Jag har varit med Marie, Jack och Elisabet på pensionärshemmet, vi hade så kul och alla gamla tanter och farbröder blev så glada när vi kom. Hoppas att jag får komma tillbaka snart. Men det drar ihop sig till att bli sommarlov för mig, så jag kommer nog inte att träffa dom igen förrän till hösten. Jag längtar redan!

Jack tyckte väldigt bra om mig idag, det var lite konsigt tyckte jag. Men Marie berättade att det fanns många löptickar hemma hos dom, så det var nog bara därför han tyckte så bra om mig just idag. Men jag var glad för det i alla fall. Jack är gullig!När jag kom hem så fick jag träna lite med matte, hopp och ligg och massa andra saker. Det är alltid kul så hon säger att jag är jätteduktig. Jag tycker att min matte också är duktig :)  Puss på er alla.
Människans bästa vän har trätt in i vården

Sommaren är här och det är dags att komma ut i gröngräset och röra på sin vinterfrusna lekamen. Våra hundara tar gärna er ut i den blomstrande sommaren, för lite "hopp och lek" och lite klapp och mys. Vi erbjuder temadagar med roliga aktiviteter, därtill kärlek från våra fyrfota vänner.

Så här fin är pokalen som jag vann igår, det är min allra första pokal. Vi får se om det kan bli fler. Men stolt är jag i alla fall :)


Idag har vi varit på Gärdet och sprungit hela gänget, det var så mysigt. Men det gick åt massor av vatten. Alla blev jättetörstiga efter allt springade.Så här fin kan min bästa kompis Oxi vara när vi är ute och springer. Gulliga henne!Och här är Annika och Nicki, hon är också en kompis till mig som håller på att växa så att jag kan busa ordentligt med henne, nu ramlar hon omkull hela tiden när vi busar. Hmmm undrar om jag kanske tar i lite för mycket.


Idag har vi varit på specialutställning på Welamsund. Det var jättekul och jag träffade massor av kompisar. Carin min uppfödare gick med mig i ringen, för hon är så duktig på det. Matte behöver nog träna lite till för att bli en bra handler :) Ops hoppas att hon inte hörde det där!Så här såg det ut ibland när vi fick vila lite i hagen. Från vänster är det jag, Mamma Soya, Bissie och lilla Gracia som ligger i gräset.Så här löd kritiken:

"Komplett saxbett. Mellanstor ung tik. Bra pälskvalitét men inte i bästa kondition i dag. Långt feminint huvud. Flat panna. Minimum stop. Långt nosparti. Torrt huvud. Utmärkta, mörka, mandelformade ögon. Utmärkt pigment. Flata kinder. Framåtlutande öron, som är för runda i toppen men högt ansatta. Mycket god hals och överlinje. Något sluttande kors. Mediumvinklad bak, för lite fram. Lätt benstomme. Vrider ut armbågarna i rörelse. Trång bak. Glad svans. Trevligt temperament. Utmärkt presenterad. "

Domare: Laura Vassallo, Italien


Jag blev BIS 3 Junior och fick rosetter och t o m en pokal. Jag ska fota den i morgon och visa er alla. Nu är jag väldigt trött och ligger och sover. Hej från mig!

Idag har jag varit med på sommaravslutningen. Vi var vid Trekantssjön och det var jättemysigt. Jag hittade massa kompisar som jag kände igen. En av mina favoriter som jag hittade är John. Vi busade och lekte en stund. Marie la min leksak på Johns huvud, sen fick jag hoppa upp i hans knä och hämta den.

I morgon ska jag bli utställd på en utställning i Welamsund. Det ska bli kul. Då ska mina kompisar Easy, Grazia och min mamma Soya med, det ska bli jättemysigt att träffa alla. I morgon berättar jag hur det gick!
Vi har varit på Ågesta och tränat jag och Nicki. Först gick vi en sväng i skogen, och det är ju så kul att busa med henne. Jag är lite hårdhänt fortfarande men hon börjar att ge igen, och det är kul. Sen tränade vi Apportering och hopp. Det gick jättebra. Matte glömde och fota mig, så vi tog en bild när vi kom hem. Sov Gott för det gör jag nu!


Det här är Jack min kompis på Resursteamet. Han är gammal i gamet så han vet hur man skall göra med det mesta. Nu för tiden så kollar han upp mig, och ser till att jag gör som man ska. Ibland blir jag lite nervös, men det brukar gå över ganska snabbt. Men jag tror nog att han gillar mig lite i alla fall, även om han morrar och ska bestämma över mig ibland. :)

Idag har jag fått en blomma från hela hundgänget, tänkt vad gulliga dom är allihopa. Tack snälla. Puss från Axa


Efter promenaden idag så har vi gjort lite nytta också, vi sorterade sopor på kontoret och tog med de till miljöstationen. Man ska ju vara snäll mot miljön så vi kände oss riktigt duktiga jag och Jesper. :)


Varje gång jag kommer fram ur tunneln får jag en belöning av någon snäll person som sitter redo. Jag älskar tunneln och kan springa hur många gånger som helst i den om jag får.


Hon skall få damerna att hålla upp ringar så jag kan hoppa igenom dem. Birgit håller i mig tills allt är klart så jag inte tjyvstartar. Det är roligt att hoppa så jag väntar ivrigt.


Så här glada är jag och Birgit när vi är på Riddargården och jobbar.
Idag har jag varit på Riddargårdens äldreboende. Jag är där varannan onsdag och jobbar. Birgit för mig så jag kan hälsa på alla som vill hälsa på mig. Birgit syns nere till höger.Det blir kul när jag blir vårdhund på riktigtI den första övningen ”hundpussel” göms små godisbitar i små fack där hunden får klura ut hur den ska bära sig åt för att få fram godisbitarna. Det tog Axa 1,5 minut att leta fram alla godisbitar.

Personerna på boendet får hålla i en rockring som Axa hoppar igenom. Dom som ville och kunde fick hålla ut benen så fick Axa hoppa över deras ben. Man gjorde också en aportövning då en boll kastades som Axa fick hämta, sen gjordes också en sökövning då en burk med godis gömdes hos någon av de boende, Axa fick sen leta reda på burken.Presentation av Sabbatsbergsbyns äldreboende

Välkommen till Sabbatsbergsbyn! Hos oss får Du ett tryggt och trivsamt boende. Här får du vara den Du är och göra det Du kan och vill med stöd av vänlig och kompetent personal. Du bor mitt i Vasaparken med Sinnenas Trädgård utanför husknuten. Sabbatsbergsbyn drivs av Stockholms Äldreboende AB och är till för Dig som är i behov av vård- och omsorg dygnet runt.


Just den här dagen är Resursteamet här på besök med sitt projekt ”Hund i vården”. Här får de boende vara med i övningarna.Den här dagen deltog 7 av de boende, 2 skötare, 1 person från studieförbundet vuxenskolan Stockholm samt flera personer från Resursteamet. Det var meningen att vi skulle visa hur en vårdhund arbetar.

I dag på morgonen så gick jag, matte och Oxi ner till Sockenplan efter vår promenad. Vi skulle möta mattes arbetskamrat Christina som skulle komma hem till oss. Matte och hon skulle jobba hemma hela dagen. Det var ju vi glada för, då kunde vi busa och vara ute på tomten.

Sen på kvällen så fick jag inte följa med när Matte skulle gå iväg, hon skulle springa - gå Vårruset och där fick inga hundar vara med, inte ens jag. Så jag fick vara hemma med husse, men det var ganska ok det också.Här ser ni hur hur det såg ut när matte och 18 999 st andra var med på Vårruset. Tänk att hon fick en medalj, det har inte jag fått någon. Men nån dag så ska nog jag också få en sån.