Sammanfattning av min första termin som vårdhundselev

1kommentarer

Några gånger i veckan har jag varit på skolan i Alvik och träffat en pojke och en flicka. De är i tonåren båda två. Jag har varit jätteduktigt med dem och de med mig. Särskilt pojken är så fin med mig, lugn och trygg. Han har tränat mig i olika moment som jag skall kunna till min examen. Han fick hitta på ett nytt hinder för mig, hoppa genom rockring från puff. Lite läskigt först tyckte jag men tredje gången gillt var det inga problem. Vi avslutade första träffen men att sitta på golvet och gosa. Ja la mig bredvid pojken och somnade tryggt då han klappade mig så fint. Han utstrålar lugn och behag vilket jag uppskattar.

 

Idag så har vi haft avslutning på Sabbatsbergsbyns äldreboende. Det är där casper finns. Casper är en flatt som går på vårdhundsskolan han med. Hans matte jobbar på Sabbatsbergsbyn och är en jättetillgång på våra träffar där. Hon är med varje gång vilket är bra då hon känner damerna och herrarna och är en trygghet för dem. 

Idag var lite speciell Birgit tog mig runt och hälsade på var och en. Jag lyssnade på Birgits kommandon och tecken och Birgit skötte det hela fint. Tog kontakt med var och en, delade ut godis som de kunde ge mig och jag  hälsade fint med hakan i knäet. En fin utveckling på vår sessior på Sabbatsbergsbyn tyckte Marie. Som avslutning delade Birgit ut kort på axa med en julhälsning från oss tre och vi fick julklappar. Axa fick fyra godisburkar fyllda med godis. Jag öppnade paketet och en av burkarna på egen hand, det är väl aldrig svårt att öppna en godisburk:) 

Vi har också varit hos Petra i Västerhaninge. Där var Elisabeth med. Vi tränade lite olika moment men fram för allt så tränade vi på att Petra körde Elisabeths rulle och Elisabeth hade Axa i koppel och så gick de runt i lokalen bort från mig. Det var nyttigt för mig att träna detta, jag vill ju gärna att Marie hänger med också när vi går. Marie skriver:

"Axa har haft en fantastiskt höst som vårdhundselev. Hon jobbar på RT, Ekehöjden, Sabbatsbergsbyn och RT:s skola. Så mycket praktik är det få förunnat att ha under sin utbildning. Hon är uppskattad och omtyckt var hon kommer. Damerna blev så glada idag på Sabb. när de fick ett fint foto på Axa. Det skulle minsann ramas in och sättas upp på rummet. Vi har fått uppleva många rörande stunder med Axa i mötet med olika människor". Snart hoppas ju vi att hon blir vårdhund på riktigt.

Vi hörs snar igen
Kram Axa

1 kommentarer

Carro och grabbarna

14 Dec 2010 09:29

STOR BEUNDRAN !!!Pussar från

Carro, Pascha & Viruz

Kommentera

Publiceras ej