Det har varit ett roligt år med massor av jobb,lek med kompisar, kurser och en massa annat roligt. Det hade ju så klart inte varit lika kul utan er alla, Marie, Elisabet, Birgit och alla andra på Resursteamet. Sen förståss hela min familj, hund och människokompisar.

Stor kram på er alla så ses vi nästa år igen.


Vi gick nästan i två timmar, och pulsade fram i snön. Oxi var så duktig och pulsade på, även om hon gärna ville gå före oss. Men matte sa åt henne att gå bakom så att det skulle bli lite mindre jobbigt för henne. Nikki och jag sprang och hade så kul.


Idag har jag fått försöka mig på att dra Jenny på skidor - det var ju jättekul. Inte så lätt men vi får öva jag och matte. Sen gick vi i skogen jag matte och husse. Det var ju så mysigt att hoppa runt i snön, jag var mer under snön än över. Det var kul att brotta ner mattee i snön också :)

 


Nu är jag uppe i Sälen med min familj, det är jättemycket snö och väldigt kallt. -27 grader var det igår. Idag har det varit -19 så vi har varit på en riktigt lång och mysig promenad jag och matte.Det är så mysigt att busa i snön, man förvinner helt och hållet :)


"19 months. Good in size. Very good show-temperament. Nice young bitch. Beautiful head with good parallel lines. Excellent small ears. Dark eyes with nice expression. Nice bone and good feet. Excellent neck and topline. Very well angulated. Excellent coat and temperament. Very good movements" 

domare Ilona Onstenk-SchenkDet var nog därför jag vann, tänk att ni kom dit för min skull. Tack och voff på er.


Här är jag i gruppfinalen, även om jag åkte ut fort så var jag i alla fall där:)Idag har vi varit på utställning i Älvsjö. Jag hade en jättestor hejarklack bestående av:

Elisabet, Birgit, Marie, Carin, Carro, Madde, Lizzen m fl.


Och tänk att jag vann, jag blev bäst i rasen av alla hundarna, det var ju helt galet. Men stolt är jag kan ni tro :)I kväll har matte och lillmatte bakat pepparkakor. Hmm jag undar om jag verkligen ser ut så där?
Men kul hade dom i alla fall. Här nere ser ni hur Oxi och några andra kakor blev?


Några gånger i veckan har jag varit på skolan i Alvik och träffat en pojke och en flicka. De är i tonåren båda två. Jag har varit jätteduktigt med dem och de med mig. Särskilt pojken är så fin med mig, lugn och trygg. Han har tränat mig i olika moment som jag skall kunna till min examen. Han fick hitta på ett nytt hinder för mig, hoppa genom rockring från puff. Lite läskigt först tyckte jag men tredje gången gillt var det inga problem. Vi avslutade första träffen men att sitta på golvet och gosa. Ja la mig bredvid pojken och somnade tryggt då han klappade mig så fint. Han utstrålar lugn och behag vilket jag uppskattar.

 

Idag så har vi haft avslutning på Sabbatsbergsbyns äldreboende. Det är där casper finns. Casper är en flatt som går på vårdhundsskolan han med. Hans matte jobbar på Sabbatsbergsbyn och är en jättetillgång på våra träffar där. Hon är med varje gång vilket är bra då hon känner damerna och herrarna och är en trygghet för dem. 

Idag var lite speciell Birgit tog mig runt och hälsade på var och en. Jag lyssnade på Birgits kommandon och tecken och Birgit skötte det hela fint. Tog kontakt med var och en, delade ut godis som de kunde ge mig och jag  hälsade fint med hakan i knäet. En fin utveckling på vår sessior på Sabbatsbergsbyn tyckte Marie. Som avslutning delade Birgit ut kort på axa med en julhälsning från oss tre och vi fick julklappar. Axa fick fyra godisburkar fyllda med godis. Jag öppnade paketet och en av burkarna på egen hand, det är väl aldrig svårt att öppna en godisburk:) 

Vi har också varit hos Petra i Västerhaninge. Där var Elisabeth med. Vi tränade lite olika moment men fram för allt så tränade vi på att Petra körde Elisabeths rulle och Elisabeth hade Axa i koppel och så gick de runt i lokalen bort från mig. Det var nyttigt för mig att träna detta, jag vill ju gärna att Marie hänger med också när vi går. Marie skriver:

"Axa har haft en fantastiskt höst som vårdhundselev. Hon jobbar på RT, Ekehöjden, Sabbatsbergsbyn och RT:s skola. Så mycket praktik är det få förunnat att ha under sin utbildning. Hon är uppskattad och omtyckt var hon kommer. Damerna blev så glada idag på Sabb. när de fick ett fint foto på Axa. Det skulle minsann ramas in och sättas upp på rummet. Vi har fått uppleva många rörande stunder med Axa i mötet med olika människor". Snart hoppas ju vi att hon blir vårdhund på riktigt.

Vi hörs snar igen
Kram Axa


I går var Oxi och jag ute och sprang i skoge. Oj vad härligt det var. Jag tycker att det är så roligt att springa och busa. Ibland blir Oxi lite sur när hon tycker att jag far runt för mycket. Men jag tycker i alla fall att vi har kul :)Här sitter vi utanför vårat hus!