Idag har mina kompisar varit här och lekt, och nu så är vi så trötta.

Glad valborg önskar Axa alla sina vänner.

Det här är Birgit som jag verkligen gillar, hon har lärt mig att snurra. Det gjorde hon redan när jag var 4 månader.

Idag  har Elisabet och jag varit på Ekehöjdens äldreboende och delat ut blommor till pensionärerna.
Dom blev så glad så det var jättekul.

Glad Påsk alla hälsar
Axa och Elisabet

I söndags hade vi avslutning på kursen i Tävlingslydnad som vi har gått under tidig vår på Stockholm södra brukshundsklubb. Vi hade en lite träningstävling, och det gick över förväntan. Hon är så duktig. Vi har också
haft 2 st duktiga lärare Johanna och Kenta, så dom måste också få ta åt sig av att vi lärt oss så mycket.


Idag har Axa och jag (Marie) haft en underbar timme på Sabbatsbergsbyns äldreboende. Hon skötte sig hur fint som helst. Visst finns massor att utveckla, men det är ju det som är den underbara utmaningen med jobbet med vårdhund men denna ettåriga hund har idag utfört ett helt vårdhundsarbete tillsammans med mig idag. Lyhörd och helt samarbetsvillig med mig och alla deltagarna. Hon hade nog själv en rolig timma med damerna som var med. 6 hundintresserade pensionärer som verkligen uppskattade vårt besök. I måndags var hon också jätteduktig med damerna på RT. Vi tränade utomhus både koppelföring, inkallning, apportering och ligg och sitt kvar plus hundmöten. Därpå lekte vi tafatt med tjejerna i rullstol. De rullade i förväg och jag manade sedan Axa "var är Birgit" Axa for som en pil iväg och slöt upp vid Birgits sida för att få belöning. Axa är fokuserad på den deltagare hon tränar med vilket är toppen. 


Ni får hälsa uppfödaren att hon har fött upp en hund med mycket bra psyke och så själva ta åt er äran av att hon blir mer och mer duktig på vardagslydnad. Mycket återstår men hon är på mycket god väg. 


Idag fick jag henne att hämta en boll och lämna den i händerna på en av damerna. Timing med klickern från min sida och pepping för att Axa skulle ta med bollen tillbaka hela vägen men det lyckades så kanske apportering inte är så långt borta ändå. Det gäller att få poletten att trilla ner.

Marie


Idag var Axa var trött och nöjd när hon kom hem. Hon har hälsat på massor av människor på äldreboendet idag. Axa sköter sig bra och är uppskattad. Idag var flera ur personalen intresserade av var vi kom ifrån, vilken utbildning vi hade och om axa skall bli vårdhund.

Hon har också åkt buss och tunnelban vilket gick hur bra som helst. Hon har promenerat från Odenplan till Riddargården och så tillbaka till Odenplan. Hon har fått mycket miljöträning denna dag. det är bra inför untbildningen då man testar om hunden klarar olika mijlöer.

Så här stor och stilig är Axa när hon fyllde 1 år

Så här kan det se ut när vi är ute på mässor och berättar om hur det är att vara vårdhund.

Så här kan det se ut när vi är ute på mässor och berättar om hur det
är att vara vårdhund.

Det här ska man kunna om man vill bli vårdhund.Hunden skall vara 15 månader för att få göra en inprovning (lämplighetstest) för att kunna prova in till att bli vårdhund.

Hunden skall vara social och tåla lite ovarsam behandling

Får inte vara skotträdd

Efter utbildning gör hund och förare ett sluttest. Diplomering Hund och förare godkänns/godkänns ej var för sig för att bli diplomerad vårdhund

Hej alla kompisar

Jag är en Groenendael på drygt 1 år. Jag bor i Gamla Enskede, Stockholm med min husse, matte, lillmatte och min bästa kompis Oxi. Hon är av samma ras som jag och är 11 år. Jag kommer genom Mona (matte) och Marie (min matte på resursteamet) att skriva om allt som händer i mitt liv. Det är meningen att jag ska bli vårdhund, och jobba på Resursteamet i Stockholm. Där tar vi hand om människor som har fått förvärvade hjärnskador, eller har andra handikapp. Jag hoppas kunna hjälpa till i arbetet med att finnas där, vara till hjälp som kompis men även att göra nytta. Hoppas även att kunna bidra till att få mina kompisar att känna sig lite gladare i mitt sällskap.

Jag kommer att skriva så fort jag gjort något nytt, lärt mig nåt nytt eller bara i största allmänhet.