En rapport från några av den blivande vårdhunden Axas arbetsdagar

0kommentarer

Igår var vi på Ekehöjdens äldreboende där vi inte varit på flera veckor. Vi var efterlängtade och Axa skötte sig jättebra. Hon hämtade bollar och andra saker som de boende fick välja ut till henne. Hon hämtade pengar från golvet och fick köpa hundkex för dem. Hon fick en omgång med godisbrickan efter det att alla damerna hjälpts åt att fylla den. Så avslutade vi med en gosestund i soffan. Axa fick lägga sig i en dams knä och det var uppskattat. En stor kram och många klappar.

Idag har vi varit på skolan igen och träffat barnen. Axa var helt överenergisk av glädje. Hon kunde knappt hålla sig i skinnet så roligt var det att få träffa barnen. Vi gjorde kurragömma och barnen gömde sig tillsammans med Sofia från skolan. Axa fick springa lös och leta vilket hon gjorde med stor frenesi. Hon kom galopperande fram till gänget gömställe. Där fick hon sin slangbit och med den i munnen satte hon full fart tillbaka mot mig. Men då flög ett ilryck in i huvudet på henne. Hon kutade runt med sin trofé och ville inte komma när jag ropade på henne. Till slut fick jag säga till på skarpen att hon skulle stanna innan någon kom som skulle kunna bli påsprungen. Då kom hon lufsande med sitt byte och lämnade det till mig. På med koppel och ut för att visa var killarna gömt sig. Det fixade hon galant. Tur att de inte var vilsegångna på riktigt med an vilt lekande Axa som obekymrat kutade runt runt. De stackars vilsegångna hade väl undrat. Men kul var det tyckte både Axa och killarna med kurragömma.

 

Efter detta lugnade vi ner oss med godisbrickan. Axa tömde den på 1,45 min. idag och damen som egentligen jobbade som trädgårdsmästare men som blev så nyfiken på vad vi gjorde att hon frågade om hon fick titta på en stund var den som gissade närmast. Fast hon knappt visste vad Axa skulle göra. 

Idag sa vi också hej och tack till Sebastian som vi träffat flera veckor nu. Lite tråkigt tycker både Axa och jag. Men en stor kram fick Axa av Sebastian och vi önskade lycka till när han kommer tillbaka till sin gamla skola. 

Hej från Marie

Kommentera

Publiceras ej