Ny bok om vårdhundar "Vårdhundar förbättrar livet"

1kommentarer
Hund för hälsa – Vårdhundens ABC är en bok om den glädje och de hälsoeffekter som följer av kontakt med en hund. Sedan Vårdhundskolan inledde sin kursverksam- het 2008 finns nu hundar inom flera former av vård och om- sorg över hela landet. I takt med att allt fler vårdhundsteam börjat jobba professionellt har såväl det praktiska arbetet som utbildningen vuxit sig starkare och fått en tydligare form. Med Vårdhundskolans kursmaterial som grund har de första årens erfarenheter nu samlats i bok.

Fullspäckad med praktiska övningar och tips är den tänkt som ett studiestöd till Vårdhundskolans elever. Boken är också en viktig källa till inspiration för all vårdpersonal som i sitt jobb kommer i kontakt med hundar som jobbar på remiss. Det är också en bok för varje hundägare som vill förstå hur hunden kan vara vägen till en bättre hälsa.

Du kan också provläsa ett avsnitt av boken här

1 kommentarer

Marie Olsson

06 Mar 2011 07:56

Detta är så bra, och toppen att det kommit en ny bok också. Tänk vad hundar kan förändra till de positiva med människor. Att hunden är människans bästa vän är så mitt i prick

Kram

Marie

Kommentera

Publiceras ej