Idag har vårdhunden Axa varit på öppet hus i Liljeholmen

0kommentarerIdag har det varit öppet hus i våra nya Resursteamslokaler i Liljeholmen, Katrinebergsv 6. Det kom väldigt många och var väldigt nyfikna på att se dom fina lokalerna och ta del av alla våra olika verksamheter.Axa och jag hade konferensrummet i Liljeholmens RT till vårt förfogande för att visa hur man kan jobba med en vårdhund på Resursteamet.

Utrymmet behövdes då det kom många besökare. Bland annat 15 personer från Alma folkhögskola. Axa hade föreställning med alla och jag upplevde att alla uppskattade att få träffa Axa. Kasta prick och Axa hämtade bollar till var och en, hälsa sunt på alla samt lite talträning med hund, hämta bollen, sitt, tack och så vidare med olika ord till Axa.
Vidare träffade vi två unga personer från Resursteamet i Lijeholmen som på sitt respektive vis var intresserade av hund.

Vi träffade också Maja från Frösunda gruppboende som var intresserad av hur man kan använda en Vårdhund. Maja har själv haft en groendahl och tyckte därför det var lite extra intressant med Axa.
Jag passade på att tipsa om den studiecirkel vi i samarbete med Vuxenskolan har. ”kommunikation via hund”. Denna skulle passa både Alma och Frösunda gruppboende. Båda var också väldigt intresserade av att vi kom på ett provapåbesök så kanske det då också blir en cirkel.Detta var några av alla de vi mötte i torsdags och hade trevligt tillsammans med.

Hej från Marie och Axa.
Bo Ericsson, tidigare överläkare på Astrid Lindgrens barnsjukhus kom och berättade om vad han ser som de viktigaste ingredienserna i en god rehabilitering. Resursteamskören kom och sjöng. Mankunde också prova på dom olika aktiviteter såsom Quigong och boule, njuta av härlig massagefotölj, testa musikstudion, konstutställning av Per Nilsson, jobbfokus mm.

Kommentera

Publiceras ej