Hej här kommer en liten rapport från Mari om hur det går för den blivande vårdhunden Axa.

1kommentarerBilden är från Sabbatsbergsbyn, Bibbi som skall kasta boll.


Axa har varit på Sabbatsbergsbyn ett par gånger denna månad och sköter sig som vanligt bra. Vi hade kafferepstema senast och då bar hon alla fina blommiga kaffekoppar i porslin i sin klövjeväska och hennes killkollega Kasper bar avecken till kaffet i sin. Jag hade också tagit med lilla Zaga för att se hur hon klarade en sådan här tillställning. Zaga och Kasper blev genast polare och när väl klövjeväskan kommit av Kaspers rygg la han sig på mattan och gosade med Zaga helt bortkopplade från omvärlden. Men inte Axa inte, hon var där för att sköta sitt jobb. Hon gick runt och hälsade på alla i rummet och vid ett par tillfällen vände hon sig till sina hundkompisar och sa vov, skärp er vi är här för att jobba tolkade jag det som.

Men även den blivande vårdhunden Axa har sina små hyss. Vid kaffet så råkade Kasper komma för nära en kaka som hon spanat in och då fick han säg en liten utskällning minsann. Inte helt ok när man är en väluppfostrad vårdhund men kakan var säkert väldigt god och värd att vaktas. det blev ingen kaka till Axa utan i stället ett beslut om att hon skulle lägga sig och vänta och inte tigga kakor.

Idag har vi jobbat med skolbarnen och hon sköter sig så fint med dem. Lyssnar på dem och följer dem. Axa har också träffat labben Millie idag, de har jobbat tillsammans i en grupp i Alvik på f.m. Millie var först läskig när Axa fick syn på henne. Ett dovt morr minsann men detta föranledde bara att Jag sa åt henne att lägga sig och vänta så jag kunde hälsa på Millie. Lite svårt för Axa att ligga kvar men ack så bra träning. Jag tränar henne mycket just nu på att ligga eller sitta och vänta då hon måste vara pålitlig i detta.

Väl ute på terassen de har i Alvik fick de hälsa lösa på varandra då där är inhängnat. Det blev mycket lek, jaktlek och lite brottning. Att jaga varandra gillar Axa, särskilt så hon får bestämma vart jakten skall ta vägen. Att brottas är däremot inte Axas grej lika mycket. Millie är stark och delar ut riktiga tacklingar och då fräste Axa ifrån. 
Axa blev också lite avis då Millie fick jobba och inte hon. När det så blev hennes tur var hon noga med att Millie skulle se vad hon gjorde. Konkurrens skapar motivation. Förutom att Axa tyckte att Millie skulle fostras när hon blev för vild så jobbade de bra ihop. Axa med en flicka och Millie med Johan. Agilitybanan gjorde Axa helt lös tillsammans med flickan fast Millie satt bredvid och kikade på. Ett försök att smita till Millie från Axa men hon vände genast till flickan då hon ropade. Axa hade en jättefin kontakt med henne då de jobbade. Överlag får jag säga att jag faktiskt förundras över hur väl hon förstår att hon skall uppmärksamma alla hon träffar och jobbar med. Visst är det personlig vinning för belöning som är en morot men det finns något mer också. Hon är inte alls intresserad av personer vi bara träffar och som vill hälsa på henne. Här är Berit med Axa i knät på Sabbatsbergsbyn.

1 kommentarer

Johanna

06 Apr 2011 09:10

Anmäl dig gärna till veckans blogg! Lycka till! :DJag driver även en sex och kärleksblogg om du är intresserad!

Kommentera

Publiceras ej