Hund i vården - del 1

0kommentarer
Hund i vården är ett projekt som drivs av Resursteamet i Sickla. Projektet startade hösten 2008 i Älta. Syftet med projektet är att framför allt ge deltagarna en meningsfylld aktivitet.. Hundarna tränas och utbildas för att bli hundar som kan användas till ”Hund i vården”. Det ger också deltagarna både mental och fysisk träning.


Hunden kan vara en motivationsfaktor vid minnesträning, fysisk träning, social träning, talträning. Och kan vara ett sätt att öva sig i att visa hänsyn, skapa trygghet och kontrollera sitt kroppsspråk m.m.


Ledare för gruppen är Marie Lindström. Hon är utbildad vårdhundsförare och utbildats på Vårdhundsskolan. Hennes hundar Axa, Alice och ibland Jack, är hundarna som används.

Gruppen består av; Rosie, Elisabeth, Birgit, Eva och Tord.

Deltagarna tycker också att det är kul, för samtidigt som det ger träning på olika saker, är det kul att göra någonting tillsammans. Här presenteras en del aktiviteter som gruppen gör tillsammans med hunden.

Vi har dessutom temadagar med hundaktiviteter, med allt från besök på enheterna för klapp och kel med hund, till hundträning utomhus med exempelvis agility för dem som är intresserade av detta.

Artikeln är skriven av Marie Johansson, Resursteamet Liljeholmen.

Kommentera

Publiceras ej