Axa på jobbet 28 april

0kommentarer


Idag har Axa och jag (Marie) haft en underbar timme på Sabbatsbergsbyns äldreboende. Hon skötte sig hur fint som helst. Visst finns massor att utveckla, men det är ju det som är den underbara utmaningen med jobbet med vårdhund men denna ettåriga hund har idag utfört ett helt vårdhundsarbete tillsammans med mig idag. Lyhörd och helt samarbetsvillig med mig och alla deltagarna. Hon hade nog själv en rolig timma med damerna som var med. 6 hundintresserade pensionärer som verkligen uppskattade vårt besök. I måndags var hon också jätteduktig med damerna på RT. Vi tränade utomhus både koppelföring, inkallning, apportering och ligg och sitt kvar plus hundmöten. Därpå lekte vi tafatt med tjejerna i rullstol. De rullade i förväg och jag manade sedan Axa "var är Birgit" Axa for som en pil iväg och slöt upp vid Birgits sida för att få belöning. Axa är fokuserad på den deltagare hon tränar med vilket är toppen. 


Ni får hälsa uppfödaren att hon har fött upp en hund med mycket bra psyke och så själva ta åt er äran av att hon blir mer och mer duktig på vardagslydnad. Mycket återstår men hon är på mycket god väg. 


Idag fick jag henne att hämta en boll och lämna den i händerna på en av damerna. Timing med klickern från min sida och pepping för att Axa skulle ta med bollen tillbaka hela vägen men det lyckades så kanske apportering inte är så långt borta ändå. Det gäller att få poletten att trilla ner.

Marie


Kommentera

Publiceras ej